top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

עוגת בננה תבלינים ורוח נעימה על הפנים

עודכן: 27 בספט׳ 2020

לראות את מה שחשוב לי באמת

את מה שאני רוצה להיות, את מה שאני לא רוצה להיות

את מה שאני מאחלת למשפחה שלי

את מה שאני מאחלת למדינה ולקהילה שלי

את איך שאני רוצה לנהל את העסק שלי כשאני הוא העסק

איך אני רואה את הצד השני במיוחד כשהוא מנוגד לצידי



החיפוש אחרי האמת מתיש אותי לאחרונה

ברגעים אלו אני מפסיקה לחפש את האמת בחוץ ומחפשת אותה בפנים אצלי. בלב בבטן באינטואיציה שלרוב אינה מאכזבת אותי.

בפנים אין לי מחקרים ואין לי ציטוטים ואין התנגחויות או תוכחות

בפנים יש רק את איך שאני מרגישה וכך אני פועלת בזהירות בעולם

מנסה לא לדרוך על קוצים וגם לא על יבלות

הולכת לי בשביל שסימנתי לעצמי לאורך השנים עם ניסיון והבנה של העולם, הולכת עם הפחדים, עם החששות ועם האמונה בדרך שתיקח אותי לאי של ביטחון.

מה שעושה לי טוב- איתו אני ממשיכה

מה שכבר לא משרת אותי- אותו אני משחררת

מה שבסימן שאלה, כנראה שכרגע אמור להשאר כך.



אשחרר מה שלא בא לי טוב- תוכחות, מילים קשות, אכזבה, פגיעה בלב

אאמץ מה שעושה לי נעים בלב וזה המון

אהבה ומשפחה, טבע, אדמה, ילד שמתעורר בבוקר לידי, שמיים כחולים, חברים רחוקים קרובים לי ללב, תזונה תורמת ומעצימה, סרט מרתק, חיוך ושתיקה משותפת, זמן לבד עם עצמי, העבודה שלי.


אה ומתכון לעוגת בננה תבלינים מטורת וכל כך קלה להכנה

ללפני או לאחרי או למתי שבא לכם עוגה

יצאה באמת עוגה ואוו בלי שבכלל התכוונתי, זה הבננות שהבשילו מהר מדי ולא היתה לי ברירה.



טעימה מדי ונימוחה כל כך, ראו הוזהרתם.


עוגת בננות תבלינית ללא גלוטן

מה צריך?

3 בננות בשלות

1 חבילה קטנה של רסק תפוחים ( 110 גרם)

כף חומץ תפוחים

כף תמצית וניל איכותית

1/3 כוס סוכר קוקוס

1/3 כוס חלב סויה בטמפרטורת חדר

1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

כוס קמח פליאו ללא גלוטן או כל קמח אחר ללא גלוטן שיכול להחליף קמח חיטה

1/2 כוס קמח סורגום / קמח אורז

כפית סודה לשתיה

כפית אבקת אפיה

מעט מלח אטלנטי

כף שטוחה של תבלין Pumpkin Spice (שהכי מתאים לתקופה הכתומה של הסתיו בארצות הברית) אם אין לכם אותו אתם יכולים להכין אותו לבד: ערבבו: רבע כף מכל אחד: קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט והוסיפו לעוגה.

כמה פקאנים לקישוט מעל (לא חובה אבל כדאי. אני לא אוהבת לחמם אגוזים אבל פתאום התחשק לי וזה ניצח את ההגיון הבריא שלי. זה יצא ואוו עם הפקאנים.

פעם ב זה לא נורא בכלל


מה עושים עם זה?

חממו תנור ל 375F / 180 מעלות

הברישו בשמן זית/ קוקוס תבנית אינגליש קייק

את הבננות תמעכו היטב לקערה גדולה, אליה הוסיפו את הסוכר קוקוס, תמצית הווניל, רסק התפוחים, החלב וערבבו היטב. כעת הוסיפו את המלח והתבלין (או התבלינים), הסודה ואבקת האפייה וערבבו שוב, הוסיפו את השמן וערבבו שנית.

נפו את הקמחים לתוך התערובת וערבבו .

הוסיפו את כף החומץ וערבבו שוב בזהירות, העבירו את התערובת לתבנית אינגליש קייק ואפו 30-26 דקות, תלוי בעצמת התנור שלכן ובדקו עם קיסם שלא יוצאים פירורים.

צננו לגמרי לפני שטועמים,למרות שקשה .


באהבה,

שמרית



732 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page