top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

פנקייק בשבת זה מסורת

שבת בבוקר, מתעוררת מאוחר סוף סוף..

מגיעה לסלון רואה שם שני גמדים תקועים בטלוויזיה שנראה שלא שתו או אכלו כלום מהרגע שקמו

הם פשוט מחכים שאקום "אמא תכיני פנקייק!" כן המפקדים!!


אז באמת שזו מסורת וכמעט כל שבת שיש פנקייק. מכיוון שיש לי בעיה קשה במוח של לחזור על אותם מתכונים ..אני תמיד ממציאה פנקייקים חדשים.

רק מה..לא תמיד מספיקה לצלם ולכתוב את המתכון כי מערבבת מהר, על המחבת והופ..זה נגמר..מה אין עוד??


אז הפעם הכנתי מתכון עם קמח טף בשביל תוספת הברזל, לילדים זה ממש לא הפריע..

ככה זה שמשנים להם מתכונים כל שבוע, הם לא מתקבעים על טעם אחד ומרקם אחד והם רגילים שאוכל משתנה אפילו שזה פנקייק כל שבת.



נו אמא אפשר לאכול כבר??? תפסיקי לצלם!


פנקייק טף ללא גלוטן וטבעוני..כמובן


מה צריך?

1/3 כוס קמח טף

1/3 כוס קמח אורז מלא (או קמח סורגום/ קמח ללא גלוטן אחר)

1/3 כוס קמח ארורוט (או קמח טפיוקה)

1/3 כוס רסק תפוחים טבעי

2/3 חלב סויה אורגני/ כל חלב צמחי אחר

כפית שטוחה קינמון

כף תמצית וניל

3 כפות מייפל



מה לעשות עם זה?

ערבבו בקערה את כל החומרים עד שהבלילה אחידה ובמרקם של פנקייק 😊

הכינו על מחבת נון סטיק איכותית שאינה שרוטה (שרוטות להעיף לפח..) , אני השפרצתי ממש טיפה שמן זית על המחבת שהפנקייק יצאו שזופים יותר.


הגישו עם פירות, קוקוס , אגוזים, מייפל

מזל שהספקתי לצלם הפעם


אם יש לכם חברים ומשפחה שיכולים ליהנות מהמתכונים שלי, אנא שתפו להם את הפוסט

ובואו אלי גם לאינסטה!










437 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page