top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

קרפצ'ו סלק בנגיעות פסטו וגבינת קשיו

חברה שלי אתמול שלחה לי תמונה של אחת המנות האהובות שאני תמיד מכינה שיש אורחים, היא הכינה אותה וליקקה את האצבעות.

ואז נזכרתי שלא ממש שיתפתי את המנה הזו אתכם בבלוג שלי, כמה מתאים לי לשכוח.

מזל שיש חברים שמזכירים לי מתכונים שלי!

המנה הזו נוצרה במקרה, כמו הרבה מנות שלי.

הכנתי סלק מאודה (בסיר לחץ), גבינת שקדים ופסטו כוסברה באותו היום, למטרות שונות.

כשעמדו כולם מולי על השיש וראיתי איך הצבעים משתלבים, החלטתי לחבר ביניהם ויצאה מנה באמת מדהימה שגם הילדים שלי מחסלים עוד לפני שהאורחים מגיעים (מבוסס על סיפור אמיתי ולכן ממליצה להכין מנה גדולה של כמה סלקים) נכון שזה לא בדיוק קרפצ'ו כי הסלק עבר עיבוד ואינו RAW, אבל תסלחו לי :)

המתיקות של הסלק בשילוב המרירות של הפסטו והחמיצות של הגבינה..זה ואוו

וגם הצבעים..תראו בעצמכם



המתכון פה למטה אך רגע לפני זה

לא בטוחה ששמתם לב אך החלה שנה אזרחית חדשה, תאריכים כאלו הם תמיד הזדמנות לעשות שינוי כלשהו ולפתוח דף חדש עם התחייבות כלפי עצמכם על יעדים ואתגרים לשנה הקרובה. לא ככה?

השנה השינויים שהחלטתי לעשות שלי באים מכיוון קצת אחר, בין יתר ההחלטות שקיבלתי על העסק ועל עצמי בתוך העסק הוא להקליל את עצמי קצת ולהיות קצת פחות פרפקציוניסטית בכל דבר שאני עושה, קצת פחות מתכננת למוות מראש וקצת יותר זורמת וקלילה באופן כללי.

פחות במחשבה, יותר בעשייה. lets do it!


אז רציתי לשתף אתכם שהחלטתי באופן מאד ספונטני ולא אופייני לי בעליל, להתחיל ניקוי גוף קליל ונעים בשבוע הבא (כן כן! בשבוע הבא, שמעתם נכון) בעיקר כי תקופת החגים הארוכה פה (טנקס גיבינג, קריסמס עם חנוכה וחגיגות השנה החדשה), גרמה לי לסטות קצת מדרך המלך והגוף שלי זועק לשגרה וניקוי.


אז מה זה אומר הניקוי החמוד הזה?


התכנית והליווי כולו יקרה בוואטסאפ ובמיילים, הפעם אין קבוצת פייסבוק (שומרת על קלילות, זוכרים? )


מה קורה בתכנית:

בתכנית נעבור 10 ימים של הזנה מלאה וטבעית המבוססת כולה על תזונה מהצומח בלבד, ללא גלוטן וללא מזון מן החי.

נתחיל בכמה ימים של הכנת הגוף וגמילה ממזונות ממכרים כמו סוכר וקפאין ונמשיך להעשיר את הגוף בתזונה נקייה שתכלול מליון ירקות ועלים, דגנים מלאים ללא גלוטן, קטניות, פירות אגוזים וזרעים, סך הכל תזונה טבעונית ללא גלוטן וללא סוכרים, עשירה וטעימה.

עבור אלו שירצו לקחת את זה קצת יותר עמוק, יהיו גם 3 ימי נוזלים באמצע התכנית בהם נשתה את התזונה שלנו, כלומר נצרוך בימים אלו רק מיצים, שיקיים, מרקים ותה צמחים בלבד.

בשלושת הימים הללו, מערכת העיכול תנוח קצת יותר ומערכת העיכול תעלה הילוך ותעזור לנו לפנות רעלים ממקומות קצת יותר עמוקים בנבכי נפשנו וגופינו.

לא חייבים לעבור את ימי הנוזלים ואפשר להשאר בעשרה ימים של ניקוי עדין וטעים, גם ניקוי זה עושה עבודה מדהימה.

מי שיצטרף יקבל מסמכי היערכות, רשימת ספקים ומוצרים מומלצים, תפריט עשיר עם הרבה אופציות לבחירה, השראה יומית, תמיכה מקצועית שלי וכמובן ספר מתכונים מרהיב הכולל עשרות מתכונים של ארוחות בוקר, עיקריות, נשנושים, ממרחים, מיצי ירקות, שייקים, מרקים, קצת מתוקים, שישרתו אתכםן נאמנה הרבה אחרי שהתכנית תיגמר.


אז נכון שחורף, ומי עושה ניקוי גוף בינואר?

אז יצא שפה באוסטין, טקסס מזג האויר ממש אביבי ונעים ולכן זה עשה לי חשק להתנקות, מה גם שמישהו החליט לשים את כל החגים האלו בחורף וגרם לנו לסטייה מהמסלול..אז מה? נחכה לאביב כדי להיות בריאים יותר?

חשוב לי לציין שהתכנית מתאימה גם למי שגר במקום קר יותר ויש בתפריט ובמתכונים הרבה אופציות למזון מחומם ומבושל, אני אתמוך בכם היכן שתהיו. עם גופיה או מעיל :)

ומה לגבי הכל או כלום? אם אתם לא רוצים לוותר על הקפה שלכם בבוקר?

האמת, אני מאד גמישה

מבחינתי שכל אחד יחליט על עצמת הניקוי שהוא זקוק לו כרגע ויחד נצלול למים

יש גלגלי הצלה לאורך כל התכנית ואין ממה לחשוש.

רוצים את זה קליל ולהשאר עם קפה אחד ביום? לכו על זה.

רוצים לקחת את זה קצת יותר עמוק ולהתנקות על אמת, אני שם אתכם יד ביד.


אז מה אתם אומרים על לבחור בבריאות ובעצמכם לקראת השנה החדשה?

בואו תצטרפו, יהיה כיף זה בטוח, מקסימום תהיו קצת בריאים וחיוניים יותר..

יש לכןם עוד שאלות? shimrit@healthy-start.co.il

אני במרחק מייל מכם, ככה קרוב.


// // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // //


ולא שכחתי..המתכון כמובן!


קרפצ'ו סלק בנגיעות פסטו וקרם קשיו


אדו בסיר לחץ (עדיף) או בשלו במים 4 סלקים בקליפתם עד שיתרככו אך שלא יהיו רכים מדי

צננו במקרר.


הכנת גבינת הקשיו:

כוס קשיו שהושרה במים מסוננים לפחות שעתיים

¾ כוס מים מסוננים

2 כפות חומץ תפוחים טבעי

2 שיני שום

מיץ מלימון שלם

2 כפות שמן זית בכבישה קרה

מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.


הכניסו למעבד מזון את כל הרכיבים ורק חצי מכמות המים וכל פעם הוסיפו עוד קצת עד שתגיעו למרקם הגבינתי הרצוי. המרקם אמור להיות כמו של גבינה רכה.

הממרח נשמר במקרר לעשרה ימים. (אם הוא יחזיק לכם מעמד כל כך הרבה)


הכנת פסטו כוסברה ומנקאי

צרור גדול של כוסברה אורגנית שטופה ומופרדת מהגבעולים הקשים

צרור עלי בזיליקום אורגניים

2 שיני שום

מיץ מחצי לימון

4 כפות שמן זית

כף שמרי בירה

חצי כפית מלח אטלנטי

חצי כפית אבקת בצל

4 כפות צנוברים

1 קוביית מנקאי קפואה (לא חובה למי שאין)

הכניסו הכל למעבד מזון חזק וטחנו עד שנוצרת משחת פסטו, עצרו כדי לגרד אותה מהצצדים של מעבד המזון בעזרת ספטולה והמשיכו לטחון. אם היא יבשה מדי ניתן להוסיף עוד כף או שתיים של שמן זית.


לפני ההגשה

הוציאו את הסלק מהמקרר וקלפו את הקליפה בזהירות, חתכו אותו לפרוסות וסדרו בעיגול על צלחת נקייה. פזרו מעל כל סלק מעט פסטו ומעט קרם קשיו, הגישו עם מעט מיץ לימון סחוט מעל וזרעי המפ/ שומשום לקישוט.

הכי טעים להגיש את המנה הזו בתוך עלי חסה!


// // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // // //

מאחלת לכןם שנה נפלאה של ממש, כזו שתורגש בכל נים ווריד ותא בגוף, כזו שתגרום לכןם לצחוק, לעוף, לאהוב ולהודות על מה שיש. ויש לנו לא מעט.


הנה המנה שהחברה שלי הכינה ובזכותה נזכרתי להעלות את המתכון לבלוג. תודה יקירתי! נראה דלישס.



שלכם, שמרית

219 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page