מה צריך?
3 כוסות כרוב ירוק מגורד בפומפייה / חתוך דק בסכין
1 שום טרי אחד (הכוונה לשום הטרי שיש בתקופת האביב לכמה חודשים, אפשר גם להשתמש בשתי שיני שום גדולות במקום)
1 גזר קלוף
1 כוס שעועית מאש מונבטת
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
מלח גס, בערך כף שטוחה
מעט פלפל שחור כרוס
4 כפות קמח חומוס
4 כפות קמח שקדים
6 פטריות פורטובלו
3 כפות חמאת שקדים/ טחינה / כל חמאת אגוזים אחרת
מה עושים עם זה?
מכניסים למעבד מזון את כל הרכיבים ומתחילים לטחון בפולסים עד שמתקבל עיסה אחידה.
את העיסה מכניסים למקרר לחצי שעה
בינתיים מחממים תנור ל 180 מאלות/ 375 פרהנייט
מסדרים ניר אפיה אקולוגי על תבנית ומברישים עם מעט שמן זית/ קוקוס
מוציאים את העיסה מהמקרר ובידיים רטובות יוצרים עיגולים לא גדולים או עבים מדי, אך גם לא דקים מדי שלא יתייבשו.
מסדרים על התבנית ואופים כ 25 – 30 דקות (כשהקציצות משחימות למעלה)
מוציאים לצינון, מגישים עם טחינה סגולה , סלט מהמם ובתאבון
תהנו!
Comments