top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

אין כמו מרק תירס מפנק בחורף קר

עודכן: 6 בדצמ׳ 2022

כשהחלטנו על קליפורנייה, גם בגלל מזג האוויר,

לא חשבתי שיהיה פה כל כך קר.

קור שמקפיא עצמות, כזה שחודר לכף היד ואתה מרגיש שהיא עוד רגע נופלת לך.

כזה קור

שמשת הרכב הקפואה בבוקר

עם הקור בא גם הגשם והירוק מופיע בכל מקום, השמיים משקים את כל הצמחים שחיכו בסבלנות מתחת לרגליים שלנו בקיץ המייבש שיש פה.

אז אני סולחת לו..לקור הזה.

הוא מביא איתו סוג של שקט, של צמיחה והתבוננות.


גם הטחב פה מככב בכל מקום וכמעט על כל עץ, זה מהפנט אותי. כזה יופי ופשטות מורכבת.




עם הקור מגיעים גם המרקים, ובכמויות.

בחורף הם מצילי נפשות אצלנו.

וכל מרק הולך. כל מרק גם הכי מלא ירוקים שצפים בו

הרגלתי את הילדים מילדות לאכול ולטעום הכל. וזה עבד


אבל הפעם החלטתי לפנק אותם במרק שהם ממש ממש יאהבו,


כזה שהם יאמרו " אמא זה המרק הכי טעים בעולם" אמא אפשר שיהיה אותו כל יום?

כזה.

אז בלי מילים מיותרות, הנה הוא לפניכם.


זה המרק המכובד שמתאים לאירוח מושלם

גם יפה, גם ממלא מאד כך שלא צריך לבשל יותר מדי למנות הבאות, גם טעים ומפנק

וקל להכנה שזה הכי חשוב בימנו , לא?


אהה! וגם הוא נמצא בספר המתכונים של תכנית תזונת החורף שנפתחת ב 24 לפברואר


התכנית שתחמם אתכם

inside out


זו באמת תכנית מרגשת, גמישה ומנחמת. כל תפקידה הוא להחזיר לכם את

חום הגוף וההזנה לה אתם זקוקים.





מרק תירס וגזר בחלב קוקוס – המרק המושלם לאירוח מפנק


מה צריך

2 גזרים קלופים

1 בצל גדול

1 שיני שום

400 גרם תירס קפוא מופשר (אורגני כמובן שלא יהיה מהונדס)

200 מל' חלב קוקוס ללא משמרים (רצוי של Aroy- d)

250 מל' מים

2 כפות שמן קוקוס

חצי כפית ג'ינג'ר מגורד

מעט צ'ילי חריף (לא חובה אבל כדאי)

1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי

פלפל שחור לפי הטעם


הכנה:

להפשיר את התירס במסננת

לגרד את הגזרים בפומפייה

לקצוץ את הבצל

לקצוץ את השום

חממו את שמן הקוקוס בסיר על להבה בינונית, הוסיפו את התבלינים ובחשו כדי שיפתחו לתוך השמן.

אחרי חצי דקה הוסיפו את הבצל וערבבו עד שהופך לשקוף

הוסיפו את הגזר ובחשו עד שהוא מתרכך (2 דקות בערך)

עכשיו ניתן להוסיף את התירס והמים ולערבב, הביאו לרתיחה עם מכסה סגור ולהבה בינונית.

גם אם המים אינם מכסים את כל התירס, זה בסדר .

לאחר הרתיחה הוסיפו את חלב הקוקוס וערבבו היטב, תנו הרתחה נוספת וסגרו את האש.

טחנו את המרק (בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל)

תנו רתיחה נוספת על להבה קטנה, ערבבו וטעמו. ראו אם חסר מלח, פלפל ותוסיפו.

את המרק ניתן להגיש עם כוסברה מעל או זרעי דלעת/ פסטוקים, גם פתיתי קוקוס ילכו פה טוב מעל.


תראו איפה אני גרה, צומחים לי נרקיסים בגינה ככה פתאום



בתאבון ותיהנו.

1,031 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page