top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

שבועות בלבן ועוגת קרם אגוזית לימונית

עודכן: 7 באפר׳ 2020

עוד לא התאוששנו מהפיח של המדורות

ובראש כבר יש שמלה לבנה לשבועות וזר פרחים לראש לצילומי הבוקר.

החגים הישראלים תמיד ידעו להסתדר אחד עם השני


חג שבועות היה תמיד החג האהוב עלי בתור ילדה, הכל לבן וחגיגי ומלא מאכלים שמנים ומלאים בגבינות טעימות יייייאאאאמממי...

בתור נצר לרומנים..מוצרי חלב היו חלק משגרת התזונה שלי, מה לעשות. כך נולדתי.


אבל גדלתי וגם המיגרנות גדלו והתרבו ולכן ולפני כעשרים שנה, בעצת המדקר המופלא שלי רני איל אמרתי למוצרי החלב ביי ביי!

והנני עדיין בחיים!

ולא רק שהנני בחיים, אני חיה הרבה יותר טוב בלעדיהם ובלי געגוע בכלל.


מוצרי חלב, היו ויהיו שנויים במחלוקת.

למה? כי כולם אוהבים אותם ולכן תמיד צריך למצוא תירוצים מדוע הם מועילים כל כך לבריאות.

מה גם שיש תעשייה גדולה שצריכה להצדיק את קיומה.

טוב בטח הבנתם שרוב מוצרי החלב שאתם קונים-הם לא בריאים בעליל, מוצרים מעובדים לכל דבר.

כמו שמוצאים סיבות למה קפה מועיל לבריאות (בחיית..שחררו..טעים לכם אז תשתו קפה, אל תסבנו אותי שאתם שותים קפה בגלל נוגדי החמצון שבו..שגם ככה הולכים לאיבוד בעיבוד הקפה)


אז מי שטעים לו-סבבה. טעים זה חשוב באוכל לא פחות מבריא...

אבל, יש הרבה סבל בתעשייה הזו. סבל של אמהות שנפרדות מהילדים שלהם רגע אחרי ההמלטה.

סבל של אמהות שנמצאות בהריון מתמשך 6 שנים כדי שבסופר יהיו מספיק מעדנים.

לא עברנו כבר את המקום הזה של טעים לי אז לא אכפת לי?

תראו את העולם איך הוא נראה כי לא אכפת לאף אחד מכלום.


מילא, לא היו תחליפים. אבל יש!

ואם רומניה אומרת לכם את זה, תאמינו לה!


יאללה קינוח מהמם לשבועות בלי טיפת סבל ועצב.

רק שמחה שתהיה לכם. ותבחרו נכון

גם אם לא כל יום, לפחות חלק מהימים.

שכל אחד יעשה שינוי אחד קטן, העולם יראה אחרת לגמרי.


אז בגלל שאני אוהבת אתכם, לא רק שתקבלו מתכון מהמם לעוגת גבינת קשיו ולימון , אלא גם אתן לכם לינקים לעוד מתכונים מהאתר שלי שמתאימים לשבועות.

יאללה שימו לב:



עוגת קרם אגוזים לימונית

לתבנית פיירקס קטנה (ממליצה להכין כמות כפולה כי זה נגמר מהר מדי)

לבסיס:

10 תמרי מג'הול

1/2 כוס שקדים טחונים

1 כוס אגוזי מלך

2 כפות מייפל

2 כפות שמן קוקוס

1 כף גדושה חמאת שקדים/ טחינה

4 כפות קינופלקס (פצפוצי קינואה מיובשת)- (בפסח אפשר גם מצה מפוררת במקום)

להכניס את כל החומרים למעבד מזון ולטחון בפולסים עד שהעיסה אחידה, לשטח על ניר אפייה שמונח בתבנית ולהכניס למקרר להתייצבות.

לקרם:

1 כוס קשיו (שהושרה לילה במים)

1/3 כוס מקדמיה (שהושרה לילה במים)- אם אין מקדמיה אפשר עוד קשיו

מיץ מלימון קטן

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי

1/4 כוס מייפל

1/2 כוס מים

להכניס לבלנדר חזק את כל החומרים מלבד המים ולטחון. את המים אפשר להוסיף לאט ובהדרגה עד שהקרם נהיה קטיפתי ולא נוזלי מדי. שימו לב שהקרם צרי להיות יציב יחסית

את הקרם לפזר מעל הבסיס שהספיק להתייצב, ולהכניס למקפיא לשעתיים.

לפני ההגשה יש להוציא את העוגה מהמקפיא שעה קודם




עוד מתכונים שווים לשבועות:



1,294 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page