פאי עגבניות, תרד וכרובית
- שמרית גורן-בולוטין
- 4 ביוני 2019
- זמן קריאה 2 דקות
בשוק
להכנת הבצק:
כוס קמח כוסמין מלא / כוס קמח ללא גלוטן כזה
שליש כוס שמן קוקוס מומס
2/3 כוס מים רותחים
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
למילוי הירקות:
2 כפות שמן קוקוס/ זית
2 כפות מים
5 עגבניות תמר שטופות וצלויות (אפשר גם רגילות)
בצל גדול קצוץ
שן שום כתושה
שתי כפות שמן זית מכבישה קרה
כוס וחצי פרחי כרובית קטנים שטופים
צרור עלי תרד שטוף , קצוץ ומופרד מהגבעולים
מלח גס ופלפל שחור

לקרם הקשיו:
כוס וחצי אגוזי קשיו מושרים ללילה או למינימום שעתיים
חצי כף אבקת שמרי בירה
כפית מלח אטלנטי / עשבים
כוס מים

במטבח
*רגע לפני חממו תנור ל 180 מעלות
מתחילים עם הבצק
- ערבבו יחד את כל חומרי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש 
- (אם הבצק יצא קצת יבש אפשר להוסיף טיפה מים רותחים, אם הוא רטוב תוסיפו קצת קמח) 
- רדדו אותו על ניר אפיה בצורת התבנית, הניחו על התבנית 
- חוררו חורים עם מזלג על גבי כל הבצק שלא יתנפח 
- הכניסו לתנור חם לחמש דקות בלבד 
- הוציאו וצננו 
להכנת המילוי:
- פרסו את העגבניות השטופות על תבנית עם קצת שמן זית ומלח גס 
- הכניסו לתנור החם לחצי שעה או עד שהן מתחילות לבעבע ולהגיר נוזלים, 
- הוציאו לצינון בצד 
- חתכו 4 מהן לחתיכות קטנות ושמרו בצד (עם הקליפה) 
- בינתיים במחבת רחבה ועמוקה חממו 2 כפות שמן קוקוס, הוסיפו כפית מלח גס וקצת פלפל שחור וערבבו 
- הוסיפו את הבצל וערבבו על אש בינונית, הוסיפו 2 כפות מים ואדו אותו עד שמתרכך 
- הוסיפו את הכרובית והקפיצו כמה דקות 
- הוסיפו את השום והתרד והנמיכו את האש 
- לבסוף הוסיפו את 4 העגבניות הצלויות וערבבו כ- 3 דקות 
- הסירו מהאש והניחו בצד 
לקרם קשיו:
- הכניסו את הרכיבים של קרם הקשיו לבלנדר חזק 
- הפעילו עד שמתקבלת תערובת חלקה 
- אם המרקם עדיין לא חלק אפשר להוסיף עוד קצת מים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי 
להרכבת הפאי:
- הוסיפו את קרם הקשיו למחבת עם המילוי וערבבו עד שכל הירקות מכוסים בקרם. 
- העבירו את המילוי לתבנית עם הבצק וסדרו בצורה יפה 
- חצו את העגבניה שנשארה לפרוסות דקות וסדרו יפה על גבי הפאי 
- הכניסו לאפיה בתנור ל 40 דקות או עד שאתם רואים שמשחים למעלה 

חג שמח!
רוצים עוד מתכונים מתאימים לשבועות:
רוצים להצטרף לקהילה שלי?
אני שולחת מדי פעם מתכונים וטיפים בנושאי תזונה ובריאות
לא חופרת..בהבטחה.




תגובות