top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

פאי עגבניות, תרד וכרובית


 

בשוק

להכנת הבצק:

כוס קמח כוסמין מלא / כוס קמח ללא גלוטן כזה

שליש כוס שמן קוקוס מומס

2/3 כוס מים רותחים

כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום

למילוי הירקות:

2 כפות שמן קוקוס/ זית

2 כפות מים

5 עגבניות תמר שטופות וצלויות (אפשר גם רגילות)

בצל גדול קצוץ

שן שום כתושה

שתי כפות שמן זית מכבישה קרה

כוס וחצי פרחי כרובית קטנים שטופים

צרור עלי תרד שטוף , קצוץ ומופרד מהגבעולים

מלח גס ופלפל שחור

לקרם הקשיו:

כוס וחצי אגוזי קשיו מושרים ללילה או למינימום שעתיים

חצי כף אבקת שמרי בירה

כפית מלח אטלנטי / עשבים

כוס מים



במטבח

*רגע לפני חממו תנור ל 180 מעלות

מתחילים עם הבצק

  • ערבבו יחד את כל חומרי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש

  • (אם הבצק יצא קצת יבש אפשר להוסיף טיפה מים רותחים, אם הוא רטוב תוסיפו קצת קמח)

  • רדדו אותו על ניר אפיה בצורת התבנית, הניחו על התבנית

  • חוררו חורים עם מזלג על גבי כל הבצק שלא יתנפח

  • הכניסו לתנור חם לחמש דקות בלבד

  • הוציאו וצננו

להכנת המילוי:

  • פרסו את העגבניות השטופות על תבנית עם קצת שמן זית ומלח גס

  • הכניסו לתנור החם לחצי שעה או עד שהן מתחילות לבעבע ולהגיר נוזלים,

  • הוציאו לצינון בצד

  • חתכו 4 מהן לחתיכות קטנות ושמרו בצד (עם הקליפה)

  • בינתיים במחבת רחבה ועמוקה חממו 2 כפות שמן קוקוס, הוסיפו כפית מלח גס וקצת פלפל שחור וערבבו

  • הוסיפו את הבצל וערבבו על אש בינונית, הוסיפו 2 כפות מים ואדו אותו עד שמתרכך

  • הוסיפו את הכרובית והקפיצו כמה דקות

  • הוסיפו את השום והתרד והנמיכו את האש

  • לבסוף הוסיפו את 4 העגבניות הצלויות וערבבו כ- 3 דקות

  • הסירו מהאש והניחו בצד

לקרם קשיו:

  • הכניסו את הרכיבים של קרם הקשיו לבלנדר חזק

  • הפעילו עד שמתקבלת תערובת חלקה

  • אם המרקם עדיין לא חלק אפשר להוסיף עוד קצת מים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי

להרכבת הפאי:

  • הוסיפו את קרם הקשיו למחבת עם המילוי וערבבו עד שכל הירקות מכוסים בקרם.

  • העבירו את המילוי לתבנית עם הבצק וסדרו בצורה יפה

  • חצו את העגבניה שנשארה לפרוסות דקות וסדרו יפה על גבי הפאי

  • הכניסו לאפיה בתנור ל 40 דקות או עד שאתם רואים שמשחים למעלה



חג שמח!

רוצים עוד מתכונים מתאימים לשבועות:


ויש עוד תלכו לשוטט..



650 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page