בשוק
להכנת הבצק:
כוס קמח כוסמין מלא / כוס קמח ללא גלוטן כזה
שליש כוס שמן קוקוס מומס
2/3 כוס מים רותחים
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
למילוי הירקות:
2 כפות שמן קוקוס/ זית
2 כפות מים
5 עגבניות תמר שטופות וצלויות (אפשר גם רגילות)
בצל גדול קצוץ
שן שום כתושה
שתי כפות שמן זית מכבישה קרה
כוס וחצי פרחי כרובית קטנים שטופים
צרור עלי תרד שטוף , קצוץ ומופרד מהגבעולים
מלח גס ופלפל שחור
לקרם הקשיו:
כוס וחצי אגוזי קשיו מושרים ללילה או למינימום שעתיים
חצי כף אבקת שמרי בירה
כפית מלח אטלנטי / עשבים
כוס מים
במטבח
*רגע לפני חממו תנור ל 180 מעלות
מתחילים עם הבצק
ערבבו יחד את כל חומרי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש
(אם הבצק יצא קצת יבש אפשר להוסיף טיפה מים רותחים, אם הוא רטוב תוסיפו קצת קמח)
רדדו אותו על ניר אפיה בצורת התבנית, הניחו על התבנית
חוררו חורים עם מזלג על גבי כל הבצק שלא יתנפח
הכניסו לתנור חם לחמש דקות בלבד
הוציאו וצננו
להכנת המילוי:
פרסו את העגבניות השטופות על תבנית עם קצת שמן זית ומלח גס
הכניסו לתנור החם לחצי שעה או עד שהן מתחילות לבעבע ולהגיר נוזלים,
הוציאו לצינון בצד
חתכו 4 מהן לחתיכות קטנות ושמרו בצד (עם הקליפה)
בינתיים במחבת רחבה ועמוקה חממו 2 כפות שמן קוקוס, הוסיפו כפית מלח גס וקצת פלפל שחור וערבבו
הוסיפו את הבצל וערבבו על אש בינונית, הוסיפו 2 כפות מים ואדו אותו עד שמתרכך
הוסיפו את הכרובית והקפיצו כמה דקות
הוסיפו את השום והתרד והנמיכו את האש
לבסוף הוסיפו את 4 העגבניות הצלויות וערבבו כ- 3 דקות
הסירו מהאש והניחו בצד
לקרם קשיו:
הכניסו את הרכיבים של קרם הקשיו לבלנדר חזק
הפעילו עד שמתקבלת תערובת חלקה
אם המרקם עדיין לא חלק אפשר להוסיף עוד קצת מים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי
להרכבת הפאי:
הוסיפו את קרם הקשיו למחבת עם המילוי וערבבו עד שכל הירקות מכוסים בקרם.
העבירו את המילוי לתבנית עם הבצק וסדרו בצורה יפה
חצו את העגבניה שנשארה לפרוסות דקות וסדרו יפה על גבי הפאי
הכניסו לאפיה בתנור ל 40 דקות או עד שאתם רואים שמשחים למעלה
חג שמח!
רוצים עוד מתכונים מתאימים לשבועות:
ויש עוד תלכו לשוטט..