top of page
  • תמונת הסופר/תשמרית גורן-בולוטין

עונג ברזיל - שוקולד אלוהי עם אגוזי ברזיל

מי שמכיר אותי יודע שקקאו ושוקולד אצלי זה מעבר לאהבה, הוא חלק מהחיים שלי כל יום.


הפעם החלטתי לשתף שוקולד ביתי שאפשר להכין עם הילדים, כזה שיתן לנו קצת מנוחה ממחשבות על..ומכאב לב שלא מרפה.

שוקולד כזה שיטעין אותנו באנרגיות טובות ואופטימיות, זה בדיוק מה שכולנו צריכים עכשיו, כך בכל אופן אני מרגישה.

השוקולד הביתי הוא שוקולד RAW שלא עובר חימום כלל, טבעוני לחלוטין ומכיל אך ורק רכיבים שעושים לנו טוב לגוף ולנשמה.

הקקאו הנא מכיל נוגדי חמצון נפלאים וחזקים, מעורר אותנו בצורה עדינה אך גם יכול להרגיע ולהשרות שינה בזכות המגנזיום שיש בו. אגוזי הברזיל מלבד טעמם המשובח, מכילים ויטמינים ושומן איכותי ואת המינראל סלניום שעוזר לנו לנקות מתכות כבדות מהגוף, מינראל מאד חשוב במיוחד למי שסובל מבעיות בבלוטת התריס אך לא רק, אני לגמרי ממליצה לאכול אגוז ברזיל אחד ביום (ולא יותר), לכולם. (מלבד אלו שלא יכולים לאכול שומן בגלל ענייני בריאות) לילדים אפשר לגרד אגוז ברזיל על הפסטה, זה נראה ומרגיש כמו פרמז'ן. נסו ותראו שזה עובד לגמרי חלק.


יאללה מוכנים?

 מה צריך?


לעיסת השוקולד

100 גרם עיסת קקאו Raw - יש לרכוש בכל חנות טבע, שימו לב שהוא נקי וללא תוספות

 1/3 חמאת קקאו / 1/3 כוס שמן קוקוס -בטמפרטורת חדר

1/4 כוס מייפל טבעי - בטמפרטורת חדר

2 כפיות תמצית וניל / קוקוס

1 כף חמאת שקדים- בטמפרטורת חדר

 


למילוי:

10 אגוזי ברזיל קצוצים קטן אך לא מדי

3 כפות סוכר קוקוס

8 כפות פתיתי קוקוס אורגניים טבעיים לא ממותקים

2 כפות חמאת שקדים

2 כפות שמן קוקוס




הוראות הכנה לעיסת השוקולד:


הכינו 2 תבניות פרלינים, אפשר גם של מיני מאפינס.


הכינו סיר קטן שעומד מעל סיר גדול יותר, כשבסיר התחתון יש מעט מים והם רותחים (על אש ממש נמוכה) חשוב שהתחתית של הסיר הקטן לא תיגע במים. (באן מרי) כמו בתמונה כאן למעלה.

את עיסת השוקולד וחמאת הקקאו/ שמן הקוקוס העבירו לסיר הקטן והמיסו עד שהתערובת חלקה .

סגרו את האש והוסיפו את שאר הרכיבים של השוקולד וערבבו בעדינות, שימו לב שטיפות מים לא יכנסו לתערובת . ערבבו היטב עד שהעיסה חלקה לחלוטין וללא גושים.

קחו 3/4 מכמות העיסה ומלאו תבנית פרלינים עד גובה חצי של כל פרלין והכניסו למקפיא להתייצבות. (מינימום חצי שעה).

את 1/4 הכמות הנותרת העבירו לקערה, הניחו בצד ושמרו לסוף.

 



בינתיים אפשר להכין את המילוי, לשם כף תצטרכו שוב את שני הסירים אז שטפו וייבשו היטב.


ערבבו בסיר כפול (באן מרי) את הקוקוס וסוכר הקוקוס עד שהסוכר נמס, הורידו מהאש והוסיפו את שאר החומרים וערבבו לעיסה אחת.

הוציאו מהפריזר את תבנית הפרלינים והעבירו קצת מהמילוי מעל כל שכבת שוקולד , הדקו עם גב של כפית.

מעל כל מילוי שפכו את יתרת השוקולד ששמרתם בצד עד שהוא יכסה את כל המילוי. הכניסו שוב לפריזר להתייצבות מלאה של שעתיים לפחות.

 

אם נותר לכם שארית של המילוי ושל השוקולד, ערבבו אותם יחד והקפיאו ככה בתבנית פרלינים נוספת.

השוקולד יצא פשוט אלוהי.




 לעוד ממתקי שוקולד ביתיים:



150 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page